vanuit de organisatie: 

DBelgische Tandemrace voor Visueel Gehandicapten ging van start met een tijdrit over 5 km op het motocircuit te Gedinne.  Voor deze 29ste editie van de Belgische Tandemrace, een door de UCI als C1 erkende wedstrijd, meldden zich in totaal 31 deelnemers aan uit 10 verschillende landen.

Bij de heren staken 2 Nederlandse teams en een Pools team met kop en schouder boven de rest uit in de inleidende tijdrit.  Timo Fransen met Vincent ter Schurewonnen met 8 seconden voorsprong op het Poolse team Polak-Ladosz en met 17 sec verschil op Cor Van Leeuwen –Rinne Oost.

Bij de dames was het het Poolse team Podkoscielna-Wnuczek die de overwinning op hun naam schreven, voor Kim Van Dijk en Odette Deudekom (NL), en in de namiddag in de witte leiderstrui van start gingen.

 

De rit in lijn over 75 km ging snoeihard van start met in de 4de ronde een tussensprint waarvan de Poolse groene truidragers Polak-Ladosz gebruik maakten om in de aanval te trekken.  Gele trui Fransen-ter Schure zette samen met hun landgenoten Van Leeuwen-Oost de tegenaanval in en wisten in de 6de ronde aan te sluiten.  In de achtervolging brak het peloton volledig in stukken.  Hoezeer ex-winnaar Stelleman zich ook inspande, hij slaagde er niet om om samen met een Frans team de kloof te dichten.  Daarentegen het Duitse team Kleinwächter-Mohs toonde hoe sterk ze waren en wisten in de allerlaatste ronde de kloof van 2min 40 sec nog dicht te rijden op de drie leiders.

In de sprint ging de overwinning uiteindelijk naar het Poolse team Polak-Ladosz voor Fransen-ter Schure en Van Leeuwen-Oost.  

Fransen-ter Schure blijven leider in de gele trui met slechts 2 seconden voorsprong op Polak-Ladosz.