Zie onderstaand persbericht.

Tandemteam gaat voor Paralympisch goud
19 december 2014

Met ingang van 2015 sponsort Bartiméus Sonneheerdt het tandemteam Vincent ter Schure en Timo Fransen. De komende twee jaar steunen wij de heren op hun weg naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Daar gaan ze voor goud bij het wielrennen!

Vincent ter Schure (35 jaar) uit Soest heeft een progressieve oogziekte waardoor zijn zicht steeds slechter wordt. Op dit moment ziet hij nog twintig procent door een koker die steeds kleiner zal worden. Vincent: “Met vallen en opstaan lukt het me om mijn visuele beperking te accepteren. Zo was ik zeven jaar geleden nog actief als semi-professioneel wielrenner. Het viel me zwaar om dat te moeten opgeven. Maar er komen ook nieuwe kansen op mijn pad. Zo ben ik nu weer terug in de wielersport, zij het in een andere discipline: het tandem rijden!”

Timo Fransen (28 jaar) uit Westervoort is een ervaren tandem-piloot. “Ik ben vol ambitie om met Vincent het hoogste podium te halen, met als eerste doel: een gouden medaille bij de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. We hebben het afgelopen jaar al laten zien dat we samen succesvol zijn. We zijn onder andere Nederlands kampioen op de weg geworden, en hebben zilver gewonnen bij het WK tijdrijden. Voor komend jaar staat de World Cup Europa gepland. Dankzij onze korte, maar succesvolle samenwerking zijn we door bondscoach Eelke van der Wal uitgenodigd om mee te trainen met de Nationale Selectie Aangepast Wielrennen op Papendal. Onze eerste stap op weg om het beste tandemteam van de wereld te worden!”

Bartiméus Sonneheerdt vindt dat blinde en slechtziende mensen optimaal moeten kunnen meedoen in onze maatschappij. Zo ook in de topsport. Projectadviseur Frans van Nie: “Mensen met een visuele beperking moeten ook gewoon hun talent voor sport kunnen ontwikkelen en hun ambities in de topsport kunnen waarmaken. Daarnaast zijn blinde en slechtziende topsporters een voorbeeld, om zo meer mensen met een visuele beperking te inspireren om te gaan sporten. Dit zijn voor ons belangrijke redenen om topsporters met een visuele beperking te sponsoren. We hebben al ervaring met de sponsoring van de blinde wielrenster en triatlete Joleen Hakker, en nu bij Vincent en Timo steunen we een team. Wij volgen Joleen, Vincent en Timo op hun weg naar Rio 2016 en wensen ze heel veel succes!”