MILTON – Paralympisch tandemwielrenners Vincent ter Schure en Timo Fransen hebben in het Canadese Milton de wereldtitel in de teamsprint veroverd. Samen met Larissa Klaassen en Imke Brommer waren ze de sterkste op dit nieuwe WK-onderdeel. Het zilver ging naar Polen, brons was voor Griekenland.

Het is de eerste keer dat de teamsprint voor tandems op het programma staat bij een WK. Het deelnemersveld was daardoor beperkt en een aantal potentieel sterke landen deed niet mee. Dat maakt de waarde van deze wereldtitel moeilijk te bepalen, erkent de slechtziende Ter Schure uit Houten: “Natuurlijk is het tof dat we de regenboogtrui winnen. Maar het is ook heel vreemd dat we hier zonder specifieke voorbereiding wereldkampioen worden.”

Tandempiloot Fransen uit Weurt kijkt vooral vooruit naar de komende dagen: “Deze titel staat in schril contrast met de tijd en moeite die we qua training en techniek gestopt hebben in onze voorbereiding op de achtervolging en tijdrit. Dát zijn de onderdelen waarvoor we hier écht zijn.”

Vanavond (Nederlandse tijd) rijden Ter Schure en Fransen de achtervolging, morgen staat de tijdrit op het programma.