Tandemwielrenners Vincent ter Schure en Timo Fransen hebben de wegwedstrijd gewonnen tijdens de UCI World Cup in Oostende (België). Na ruim 108 kilometer kwamen de regerend paralympisch kampioenen solo over de streep. Het is hun eerste internationale overwinning sinds april vorig jaar.

Na een hectische start van de wegrace plaatsten stoker Ter Schure uit Houten en piloot Fransen uit Weurt met nog zo’n veertig kilometer te gaan de beslissende demarrage. De twee kregen een klein gaatje, dat ze in de resterende kilometers uit wisten te bouwen tot ruim een minuut voorsprong. Het zilver ging naar landgenoten Tristan Bangma en Brian Megens, brons was voor de Italianen Lorenzo Bernard en Davide Plebani.

“De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd spannend”, erkent de slechtziende Ter Schure. “Je wilt zien waar je na de winter staat ten opzichte van concurrenten en welke stappen zij gezet hebben. Daarom is het mooi dat we eindelijk weer eens winnen.” 

Tijdrit
Mede door het slechte weer werden het nog hectischere dagen. De tijdrit op vrijdag startte door het weer later en werd ook nog met een ronde ingekort. Fransen: “Toen we startten, was de weg nog niet helemaal droog. En er stond nog altijd een flinke wind. Wind tegen reden we ongeveer 40 kilometer per uur, met wind mee schoot dat naar boven de 70 per uur.”

Uiteindelijk kwamen Ter Schure en Fransen krap twee tellen tekort om ook de tijdrit te winnen. Goud ging naar Bangma en Megens. “We zaten er weer heel dichtbij”, zegt Ter Schure. “Dat is een goed teken. Zeker in zo’n korte tijdrit van amper 20 kilometer. Langer is vaak in ons voordeel.”

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers