Tandemwielrenners Vincent ter Schure en Timo Fransen zijn er tijdens de WK op de baan niet in geslaagd zich te mengen in de strijd om de medailles. Op de Sir Chris Hoy Velodrome in Glasgow kwam het Nederlandse duo op de achtervolging 0,048 seconden tekort voor de strijd om het brons.

In de kwalificaties van de achtervolging zetten alle tandems een tijd neer; de vier snelste koppels strijden om goud, zilver en brons. Met een miniem verschil (0,048 seconden) finishten de slechtziende Ter Schure (uit Houten) en tandempiloot Fransen (Weurt) op de vijfde plaats en daarmee was dat onderdeel afgesloten. De tijdrit gold voor de twee als “bijnummer” en dat bleek het ook te zijn: de twee noteerden de 16e tijd.

Dichtbij
‘We hadden dit een beetje voorzien, maar toch is het dan een teleurstelling’, erkende Ter Schure na afloop. ‘Je hoopt toch net wél bij die beste vier te zitten en om de medailles te strijden. Zeker nu we er zó dichtbij zaten, is het extra zuur. Aan de andere kant: teamgenoten Tristan Bangma en Patrick Bos waren echt van een andere planeet qua niveau en wonnen het goud. Dan kunnen we er toch makkelijker vrede mee hebben.’

WK op de weg
Ter Schure en Fransen reisden gisteren op de tandem naar Dumfries, ruim 100 kilometer onder Glasgow. Daar starten voor de twee donderdag de wereldkampioenschappen op de weg. ‘We zijn er enorm op gebrand om daar extra goed te presteren’, zegt Fransen. ‘Het parcours is technisch en heuvelachtig; dat kan in ons voordeel zijn.’ De twee rijden donderdag de tijdrit, zaterdag volgt de wegwedstrijd.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Marco Knies