PERSBERICHT – 14 september 2019 
Tandemrenners Ter Schure en Fransen loodsen landgenoten naar wereldtitel
Fransen en Ter Schure (rechts), met Bos en Bangma in oranje in hun kielzog

(foto: Harold Veldkamp)

EMMEN – Tandemwielrenners Vincent ter Schure en Timo Fransen zijn vijfde geworden in de wegwedstrijd tijdens de wereldkampioenschappen in Emmen. Twee dagen na hun eigen wereldtitel in de tijdrit waren ze nu luxeknechten voor landgenoten Tristan Bangma en Patrick Bos, die in Emmen in de eindsprint het goud veroverden.

“We hebben de tactiek die we vooraf met het Nederlands team hebben afgesproken perfect uitgevoerd”, zegt Ter Schure na de finish. “We kwamen met Tristan en Patrick in de kopgroep terecht en weten dat zij een goed eindschot hebben. Onderweg hebben we zelf natuurlijk nog wel proberen te demarreren, maar dat zat er niet in. We waren daar vandaag niet goed genoeg voor, hadden iets mindere benen dan de rest van het jaar.”

Eindsprint

De slechtziende stoker (achterrijder op de tandem, red.) uit Houten had ook nog last van de schouderblessure die hij zo’n drie weken terug opliep. Tijdens een training gingen Fransen en hij hard onderuit, waarbij het sleutelbeen van Ter Schure ontwricht werd. “Het speelde zeker meer mee dan tijdens de tijdrit”, erkent hij. Piloot Fransen uit Weurt vervolgt: “Toen de kopgroep van vijf tandems in de laatste ronde nog samen was, hebben we besloten alles te doen in dienst van Tristan en Patrick. We hebben de sprint aangetrokken en zij maken het geweldig af.”

Tokio 2020

Hoewel een vijfde plaats op voorhand niet was waarvoor Ter Schure en Fransen naar Emmen kwamen, zijn ze tevreden met het resultaat. Ter Schure: “De teamtactiek heeft gewerkt, dus geeft dat ons ook een soort winnaarsgevoel. Wij worden wereldkampioen in de tijdrit, zij in de wegwedstrijd. Dat voelt toch als een clean sweep. En we zijn nu allebei ook officieel gekwalificeerd voor Tokio 2020. Dus dat is heel positief.”

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher.

NIET VOOR PUBLICATIE.

De foto’s bij dit persbericht mogen bij publicatie kosteloos gebruikt worden, met bronvermelding: Foto: Harold Veldkamp (klik op de foto’s onderaan het persbericht voor high-res)

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Timo Fransen en Vincent ter Schure
info@teamvit.nl