Tandemwielrenners Vincent ter Schure en Timo Fransen hebben op de WK para-wielrennen twee keer zilver veroverd. Zowel in de tijdrit als wegwedstrijd werd het koppel tweede. De twee noemen het een toernooi van “net niet”. Het motiveert ze om richting volgend jaar zichzelf te verbeteren.

In de tijdrit op de weg reden Houtenaar Ter Schure (43 jaar) en Timo Fransen (36) uit Weurt een goede race. ‘Het ritme klopte, we hebben onderweg geen fouten gemaakt, maar finishen uiteindelijk zes seconden achter Patrick en Tristan. Dat is verrekte weinig.’ De wereldtitel ging dus naar landgenoten Tristan Bangma en Patrick Bos.

Wegwedstrijd
In de ruim 109 kilometer lange wegwedstrijd werd het door wisselende weersomstandigheden en pittige wind een slagveld. Na amper 10 kilometer demarreerden Ter Schure en Fransen, om later gezelschap te krijgen van Bangma en Bos en de Fransen De Carvalho en Guichard.

In de laatste ronde werd het om en om aanvallen en in de sprint waren Bangma en Bos de beteren. De conclusie van Ter Schure en Fransen was simpel: ‘Dit was voor ons het hoogst haalbare. We hebben huiswerk en zijn gretig om onszelf volgend jaar verder te verbeteren.’

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers