Vorig jaar zaten we voor het eerst samen op een tandem. Toen werden we in dezelfde ronde verrassend 2e. Nu, 1 jaar verder en een hoop kilometers en uren samen verder, was de enige progressie dus nog: Winnen

Echter was onze aanvang van deze wedstrijd nog relatief ontspannen. De echte belangrijke tijd komt eraan in juni en helemaal in juli. Zo loopt onze trainingsopbouw dus ook. Deze wedstrijd vooral aangepakt om erin te vliegen. Initiatief te nemen en de wedstrijden hard te maken. Uiteraard waren we wel gebrand op de tijdritten.

Van de 2 tijdritten wonnen we er ook 2. Korte tijdritten. 2 x rond de 5 a 6 km. Eerst in het heuvelachtige Gedinne. Daar al een straf gemiddelde van bijna 50. De 3e dag In Hulshout op een oud wielerbaantje buiten. Daar kletsten we zelfs met een gemiddelde van 53,2 over het baantje. De afsluitende etappe in het geel winnen was helemaal prachtig. In het geel winnen en de handen omhoog.

Kortom, van de 3 etappes winnen we er 1 en 2 x 2e. En in de 2 tijdritten dus winst. Vanaf dag 1 in het geel. Maakt dat de organisatie opent met: ” Ter Schure-Fransen heer en meester in Ronde van België”

Maar het ging zeker niet vanzelf. Goeie concurrentie gekregen van Cor en Rinne, die ook erg goed en hard rijden. Daar waar kon goed samengewerkt en zodoende de sterke Polen ingepakt. Maar het Poolse duo is zeker een duo om in de gaten te houden richting de WC in Maniago en Yverdon en zeker ook op het WK in Zwitserland.

Goeie ronde van België, goed eindresultaat maar vooral ook goed aanvallend gereden en vandaag gewoon weer door! lange rakker! (lange duurtraining)