Vorige week stond in het teken van beide Nederlands Kampioenschappen. Op woensdag de tijdrit en op zaterdag de wegrit. Woensdag waren we natuurlijk erg gebrand na winst in beide World Cups vorige weken op de tijdritten. We wouden natuurlijk erg graag dat rood wit blauwe tricot binnen hengelen. Maar niets is vanzelfsprekend binnen de sport en elke keer moet je er weer vol in en het snot voor ogen rijden. We waren andermaal goed en stabiel. Knetterhard ging het eerste stuk van de wind af. Snelheden daar van tegen de 60 was de basis van de winst. Uiteindelijk een gemiddelde van dik 51 op de klokken.

Zaterdag was andere koek. De wegrit is altijd lastiger. Het spel en speculeren tussen de deelnemers maakt het altijd lastiger. In Nederland ook altijd sterke koppels, welke allemaal de wedstrijd kunnen maken en winnen. Het rondje in Bladel ook lastig om de koers echt uit elkaar te trekken. Dus speculeren, speculeren, kijken en nog is kijken naar elkaar. Uiteindelijk na een mooie ontsnapping van Alfred en Aldo en wat gelinkebal van onszelf, besloten we er een klap erop te geven. Met nog 4 à 5 ronden te rijden trokken we alles uit elkaar. Niemand kon volgen. Erop en d’r over bij Alfred en Aldo, door naar de winst. Dubbel Neerlands kampioen! Top.

Het programma voor de komende “tijd van de waarheid”
Na deze week rijden we op 2 juli andermaal terug naar Italië. Dat weekend van 4-5 juli rijden we nog een wedstrijd in Piacenza. Daarna door naar het verblijf van ons eerste deel van het trainingskamp richting het WK. Tot 12-13 juli zitten we in Gardone. Daarna door naar Zwitserland tot 20 juli. Daar zullen we de laatste puntjes op de i zetten. Op het menu eerst een goede generale repetitie in Duitsland. Vrijdag 24 juli begint de World Cup in Elzach. Daar weer een tijdrit en wegrit en de week erna: dan, dan…………. WORLD CHAMPIONSHIPS in Nutwill. 

Be the best we can Be!