Verolanuova. Italië.

Het wegseizoen is begonnen voor ons! Na een intensief baanseizoen en een kort uitstapje op de solofiets vorige week wat een overwinnining bracht voor Vincent. Letterlijk en figuurlijk. Koers gezet richting Duitsland-Zwisterland en Italië in onze nieuwe bolide, VW caddy. (dank OMVR advocaten + notarissen). Een korte uitstap in Zwitserland waar we het komende WK parcours verkend hebben, daarna richting Brescia, Italië.

Afgelopen weekend de eerste wedstrijd van 2. Zaterdag wegrit, zondag tijdrit. De wegrit ging eigenlijk outstanding. Na 500 meter reden we weg door een formidabele bochtentechniek. Niemand zag ons meer terug. Even kregen we het benauwd na een ‘leegloper’ achter. Al zwabberend door de bochten besloten we om ons achterwiel te wisselen. Onze voorsprong liep terug van 1:20 naar 35 sec. Na de uitstekende wielwissel van Johan Procee gaven we andermaal een klap op onze hagelnieuwe calfee tandem. Binnen 1,5 ronde hadden we weer 50 sec. Uiteindelijke met de handen omhoog in Verolanuova, onze eerste wegwedstrijd in 2015. Maar wel piepedood allebei. 1,5 uur vol gegeven om vooruit te blijven. We stapten als 2 oude mannetjes af met snot voor de ogen en krampen op plekken waar ik geen details over ga uitwijden. 

Terug naar huis, fiets ombouwen en de volgende ochtend vroeg de tijdrit. Ons onderdeel. Maar dat liep even anders. Bij de start trapten we deels onze cassette kapot. De eerste paar trappen misten we en daarna was het even zoeken naar welke tandjes het nog wel deden. Kostbare seconden bleek achteraf. We werden 3 in de tijdrit, 4 seconden achter Cor en Rinne. Zij werden ook 2 in de wegrit. Zelfde aantal punten in het algemeen klassement maar de uitslag van de tijdrit was beslissend. En dan geeft die eerste km in die tijdrit wel een heel zuur gevoel. Maar ja, pech is ook part of the deal als sporter. Ditmaal wel echter zodanig beslissend dat er even stevig gevloekt en gegooid is. Wat we bijna vergeten hierin is dat de huidige wereldkampioen op de weg Rodriquez-Infante ons allemaal op ons nummer zette in de tijdrit. Hij zat er ruim voor en reed echt een dijk van een tijdrit. Afgelopen WK kwam hij lopend over de finish met pech aan hun tandem. Ze werden alsnog 6e toen. Je kan zien dat ze goed gewerkt hebben afgelopen winter. Een zeer geduchte tegenstander dus voor de tijdrit de komende jaren vermoeden wij. Dus ook volop werk aan de winkel nog voor ons!

Aankomend weekend rijden we wedstrijd 2. Zelfde invulling. Wegrit en tijdrit een algemeen klassement over beide onderdelen. Bijna het zelfde deelnemersveld, dus zeker op de tijdrit zijn we zeer gebrand op revanche.

Volgende turbomaandag daar meer over. Tot dan.