Tijdrit

In de tijdrit pakken we bij afwezigheid van de Britten de winst. Drie keer heen en weer over de boulevard in Oostende. Een kant wind mee, een kant wind tegen. Zo vlak als een biljart laken met enkel 2 keerpunten als technische afwisselen. Met gemiddeld 50km/u vliegen we over de streep. Verschillen zijn die dag klein, slechts 10seconde voorsprong op Tristen en Patrick die 2e worden.

Wegrit

In de wegrit loopt alles op rolletjes. Al in de eerste ronde ontsnappen we met 3 Nederlandse koppels. Met een super samenwerking lijkt dit de slag te zijn, maar niks blijkt minder waar. In de 2e ronde al hebben we een afloper. Een lekke achtertube. Na een snelle wielwissel van de neutrale service van Shimano springen we weer op de fiets vlak achter het peloton. Vol met adrenaline sluiten we aan en zien dat de 2 Nederlandse koppels nog steeds vooruit zijn. In de achtervolging rijdt Polak/Ladosz, het sterkste Poolse koppel. We bedenken ons geen seconde en gaan met hartslag 200 en alles wat er nog in zit op de pedalen staan en spuwen naar de kop van de wedstrijd. In een roes sluiten we binnen een paar km weer terug aan in de kopgroep samen met Polak/Ladosz. Een inspanning die uit onze tenen moest komen. De rest van de wedstrijd verloopt van dan af aan voor ons wat moeizamer maar de samenwerking gaat goed en bouwen we de voorsprong op het peloton uit. In de laatste kilometers zetten we ons op kop om de sprint voor de andere NL mannen aan te trekken. Ze eindigen op plek 1 en 2, wij bollen als laatste en 4e over de finish. Weer een prachtige staaltje teamwork!

Planning komende periode

Na deze intensieve wedstrijd en trainingsperiode gaat het gas er even af, voordat we op gaan bouwen richting het WK. Althans, als we daarvoor geselecteerd worden.

We staan nog steeds aan kop in de wereldbekermanche, een kleine voorsprong op Bangma/Bos. De laatste wedstrijd zal plaatsvinden in Emmen tussen 30juni-2juli. Voor iedereen die eens een grote wedstrijd van dichtbij wil meemaken is uitgenodigd bij deze! Het gaat gegarandeerd vuurwerk worden!