TurboMaandag TurboStart.

 

Na te veel onrustig heen en weer schuiven mogen wij ook eindelijk ons seizoen aanvangen. Het is frustrerend om iedereen al te zien koersen en zelf nog te moeten wachten totdat je los mag. Onze medailles liggen alweer een tijdje achter ons en het vizier is al lang gericht op de toekomst. Eerste piekmoment ligt in mei: de Worldcup in Oostende. Als voorbereiding hiervoor zitten wij een periode van 6 weken in Italie. Om te trainen maar ook om wedstrijden te rijden hier.

 

C1 Verola Paracycling Cup.

Het eerste wedstrijdweekend hebben wij inmiddels gehad. Op zaterdag een klmitijdrit en zondag de wegwedstrijd. In de vroege ochtendgloren op zaterdag met een graadje of 3 a 4 reden wij naar de winst in de klimtijdrit. Toch lekker om winnend het seizoen te beginnen. Je kan hem maar beter hebben, die eerste overwinning. De wegwedstrijd een dag later werden wij 2e. Al snel reden wij met teamNL weg. Een kopgroep van 3, met 2 nieuw geformeerde koppels. Gouden medaille winnaar Tristan Bangma heeft zich geformeerd met een nieuwe piloot. Teun Mulder is inmiddels gestopt, Patrick Bos is er voor in de plaats gekomen. Een geduchte tegenstander op de weg is hiermee voor de komende jaren geboren. Hopelijk versterken wij elkaar de komende jaren en kunnen we andere landen hierdoor ook het vuur aan de schenen leggen. Ook Cor van leeuwen en Tommy van der Eijnde lieten een goede indruk achter.

 

Eindsprint.

In de eindsprint werden wij op waarde geklopt door Bos/Bangma. Met een overwinning en een 2e plek sluiten wij dit eerste weekend af. Direct door nu naar een 4 daagse nabij Varese en vervolgens de Brixia cup volgend weekend.

 

Tot de volgende TurboMaandag!