IMG_0126

 

Ziek zijn als topsporter is eigenlijk het meest frustrerende wat je op je pad kan krijgen. Zeker met een duidelijk doel en een planning/weg daarnaar toe. Ons lijf is ons instrument om ons beroep uit te kunnen oefenen. Vereiste is dat het topfit is. Zodra dit niet het geval is gaat alles eigenlijk stilstaan. Dan vraagt het geduld, rust en goede zorg om jezelf weer fit te krijgen. Daarna de flexibiliteit om je planning te wijzigen en weer opnieuw te starten. De regel gaat zo: `het aantal dagen dat je ziek bent geweest, moet je ook inplannen voor je herstel en weer terug te komen op het niveau waar je was toen je ziek werd`.

Dit natuurlijk tot alle frustratie en miskleunen in te vroeg en te snel weer willen opbouwen. Albert, onze trainer, die dan lijnen uitzet en het grotere perspectief in beeld houd. De lange termijn.

Met het oog op Rio en om daar topfit te zijn worden er nu al stappen gezet voor een gezonde en fitte basis. De tandarts hoort daar, soms helaas, ook bij. Vincent die een intensieve maand achter de rug heeft gehad bij de tandarts. Sporters die vaak een slecht gebit hebben met ook achterstallig onderhoud. Dus nu de tijd om alles in orde te maken. Ontzettend goed en kundig geholpen door Tandzorg in Baarn maar hij is goed ziek geweest van alles. Ruim 2 weken niks kunnen doen. En dan wijzigen vooral de plannen op korte termijn. Geen Calpe voor Vincent maar waarschijnlijk later. Timo die wel een korte periode gaat en dan samen nog een keer in december.

De kunst om ook met tegenslagen om te gaan of beter gezegd: `flexibel te zijn en te blijven in je weg naar je doel toe`. Uiteindelijk gaat het nooit helemaal strak zoals je wilt of zoals de planning. Het lijkt op surfen, een keer val je van je plank af en dan pak je gewoon weer de volgende golf.