Na een intensieve periode hier in Nederland vertrekken we maandag voor onze eerste hoogtestage van 2016 naar Tenerife. Afgelopen maand hebben we wat baanuren gemaakt en ook veel thuis op de tacx binnen de trainingen afgewerkt. Dus het is tijd om de zon weer op te zoeken en opnieuw een duur en omvangblok neer te  leggen. Maar vooral op hoogte te zijn.

Het leven en trainen op hoogte (2000-2500mtr) heeft zich inmiddels lang bewezen in zijn resultaat. Voor veel duursporters is het een belangrijk onderdeel van hun weg naar een piekmoment. Voor ons zal het de eerste keer zijn. Een nieuwe prikkel en dus ook een belangrijke test richting Rio maar bovenal ook richting ons eerste piekmoment van 2016.

Het eerste belangrijke moment van 2016 zit er namelijk al aan te komen. De 4 km achtervolging op het WK baan in Italie staat rood omrand in onze agenda`s.  Vrijdagochtend 18 maart zal de kwalificatie zijn. Nog 6 weken dus waarin 2 trainingskampen zijn ingeplant. Allereerst dus Tenerife, vervolgens Portugal en aansluitend het WK.

Tot zo ver. Komende periode dus weer wat meer berichtgeving over onze aanloop en voorbereidingen richting dit WK