TurboTijdrit!

Tot nu toe gaan de tijdritten vrij goed. Afgelopen weekend reden wij in Carpenedolo de Brixia cup. Op zaterdag weer de tijdrit en zondag de wegrit. Over deze 2 wedstrijden word dan een algemeen klassement gemaakt waarbij de wegrit bepalend is voor de uiteindelijke eindklassering.

De tijdrit

De tijdrit ging weer aardig voor de wind. Het parcours was vlak maar technisch en toch wat mooie rechte stukken erin. We wonnen met een mooie voorsprong op de nummers 2 en 3. Uit dit soort tijdritten blijkt dat we wel weer richting de goede pace gaan. Met de Worldcups in Maniago en vooral Oostende in het vooruitzicht is dit goed voor ons vertrouwen.

De wegrit

De wegrit is daarentegen weer een ander paar mouwen. Zeker wanneer het parcours niet selectief genoeg is. Het is dit jaar lastiger om het af te maken dan voorgaande jaren. Met sterke sprintkoppels om ons heen die rijden voor een eindsprint zijn we nog niet tot winnen toegekomen in wedstrijden die vlak zijn. In Varese kwamen wij beter voor de dag met een ronde die zwaarder is. Met een flinke klim erin reden we bij de rest weg. Ook dat wijst op goede vorm in aantocht!

Livigno

Op dit moment zijn wij op weg naar Livigno, Italie. Hier zitten wij een week. Wij zijn hier om een korte test te doen voor een evt hoogtestage richting het WK in de zomer. Het beloofd wat want de voorspellingen zien er nog wat sneeuwachtig uit. Dus muts op, handschoenen aan en tot de volgende TurboMaandag!

Foto: Bert Willems.