Afgelopen week streken we neer in de regionen van Maniago om ons op te maken voor de eerste World Cup van het seizoen. We sloten het weekend af met winst in de wegrit nadat we op de tijdrit onze meerdere moesten herkennen in de Britse Tandem Bate/Duggleby. Dit betekende tevens dat we volgende week in de world cup leiderstrui van start gaan in Oostende waar de 2e manche gaat plaatsvinden.

Maniago

Maniago (Italie) vormt het strijdtoneel voor het WK Paracycling in 2018. Een prachtige omgeving gelegen tegen het Parco Naturale delle Dolomiti Friulane. Veel hoogtemeters in de omgeving dus. De parcoursen waren geenszins heuvelachtig, maar eerder vlak. Een tijdrit over 24 km, voornamelijk rechte wegen met finish op de kasseien in het centrum van Maniago. De wegrit een rondje met lichte glooiing en wederom de kasseien in het centrum.

Met de neus op de feiten

De tijdrit verliep alles behalve soepel. Niet super fit, regen en een slopend 2e deel van de tijdrit dat vals op liep. We moesten genoegen nemen met een 2e plaats achter de Britten. Meer dan een halve minuut kregen we aan onze broek. Verslagen door de Paralympisch kampioen op de tijdrit is natuurlijk geen schande, ze zijn onwijs sterk. Maar stiekem hadden we gehoopt op meer.

Ploegspel

Rustig blijven, afwachtend koersen en zeker de eerste helft geen initiatief nemen. Zo vertrokken we in de regen voor onze 110km wedstrijd. Aan het eind van de 2e ronde besloten we toch maar even op kop door de technische passages door het centrum te gaan. Met kasseien en het gegeven dat er de 1e ronde al een valpartij had plaats gevonden namen we geen risico. We keken achterom en zagen dat enkel de italiaanse combinatie Bersini/Panizza nog in ons wiel zat. We besloten toch maar gas te geven, niet veel later kon de andere NL combinatie Bangma/Bos ook nog aansluiten. Een prachtige kopgroep, goede samenwerking en een verbrokkeld peloton door de regen zorgde ervoor dat we het met deze 3 koppels mochten gaan uitmaken. Op 10km voor het eind was onze demarrage teveel voor de Italianen. Zo kwamen we solo aan op de kasseien van Maniago, niet veel later Bangma/Bos die de italianen op de streep verschalkte voor de 2e plek. En ook de sterk rijdende vdEijnde/vLeeuwen konden de sprint van het peloton winnen voor de 4e plaats.

World Cup Oostende

Volgende week mogen we in de leiderstrui van de wereldbeker vertrekken in de 2e manche in Oostende. Het winnen van de wereldbeker is een van onze doelen dit seizoen. Het is een prijs voor de tandem die overall de beste prestaties neerzet. Na de eindoverwinning in 2015  zijn we nu in ieder geval op de goede weg. Wij zetten de turbo aan voor een lange reisdag richting BelgiĆ«.

 

TurboGroet!