Na een tijdje radiostilte een update. Want er is zeker beweging in onze gelederen. Zowel positief als wat mindere berichten. Beginnend met het mindere. Vooral op fysiek vlak, na goed en professioneel onderzoek op Papendal deze week, is er kans dat Vincent kampt met een cyste in zijn knie, bij de meniscus. Gek genoeg levert deze geen problemen bij het fietsen, wel bij lang staan en lopen. Dus remedie snel gevonden dan he!? (niet te lang staan en lopen en veel fietsen ) ;-))) Zonder gekheid is het even aankijken hoe dit zal ontwikkelen, weghalen is niet per definitie de beste oplossing. Dus nog enige voorzichtigheid en aankijken is nodig. Ook zat Vincent in een periode waarin zijn zicht zich verslechterde. Deze periodes zijn inmiddels wat bekend aan het worden. Echter blijft het heftig om mee te maken en geeft het druk op het systeem. (Fysiek, mentaal, emotioneel). En ook in de samenwerking vraagt het vaak een nieuw soort afstemming. Dit krijgen we aardig goed onder de knie inmiddels. Ten tijde van dit bericht stabiliseert het zich weer wat meer. Gek en dubbel genoeg loopt dit af en toe dwars door alle mooie en succesvolle momenten

Na zo`n WK moesten we toch even terug, allebei wat vermoeid, niet zo fit, fris en fruitig. Maar dan toch wel een eerste test gereden op de 4km deze week op de baan in Alkmaar. Onder het toeziende oog van de bondscoach Eelke van der Wal knalden we naar een tijd van 4,34 min. Uit staande start, een gemiddelde van 52,50 km/uur (leuk voor de kenners) Het is ook geen 1,2 3tje dat je als tandem sneller bent dan solo. Er gaat veel vermogen verloren in een tandem en je moet meer gewicht in gang brengen, op zo`n korte afstand weegt dat zeker door. ( het wereldrecord van solo staat ook een stuk scherper als bij de tandem ) Mooi onderzoek ligt hier nog in klaar, om dat verlies in vermogen zo goed mogelijk te beperken. Aerodynamica is een belangrijk aspect hierin.

Na zo`n wedstrijdseizoen leent de tijd zich mooi om andere zaken te gaan regelen voor volgend jaar. Goed nieuws is dat we een aantal hele mooie sponsors hebben gevonden voor de periode tot Rio 2016. (daar later meer over) Zodra krabbels zijn gezet. Nieuwe fiets is al bijna onderweg naar Nederland voor ons, neusje van de zalm in tandemwereld. Op het vlak van materiaal is zeker nog een grote slag te slaan bij ons (toch alle respect voor onze Gossini van dit jaar, hij heeft het goed gehouden ) Special thanks to Martin Boomkamp hiervoor

Om onze professionaliteit nog is te onderstrepen: Dit weekend samen met Jetze Plat naar Duitsland, Zwitserland om parcoursen te verkennen voor 2015. Daarna vakantie met vrouwlieven naar relaxte oorden met fijn weer en hier en daar een koude versnapering. 
Kort daarop zullen wij ons seizoen al gaan aanvangen met een lange voorbereidingsperiode. Wij gaan ons bivak opzetten in Calpe (Spanje). om daar 2 maanden te gaan vertoeven, om een dijk van een basis te gaan neerzetten. In december zullen wij dan terugkomen voor een belangrijk blok op de baan. 4 km achtervolging op het NK en in Newport (Engeland)
Daarna weer naar Spanje voor 2 mnd om die basis nog verder te gaan uitbouwen.
In Spanje zullen we regelmatig gaan updaten, vertrek is 21 oktober.

Groet Timo & Vincent